Jaunās Saeimas deputātiem maza interese par depozītu sistēmu

Ritini

Izmeklētājs Lauris noskaidrojis, ka jaunajiem Saeimas deputātiem ir maza interese par depozītu sistēmas ieviešanu. Jānis Urbanovičs sauc to par afēru. Vismazāk par vides jautājumiem interesējušies KPV.LV tautas kalpi. Deputāti no JKP apgalvo, ka piedalījušies vides sakopšanā talkās.

Iepriekšējā Saeima līdz galam nenolēma, vai jāievieš depozītu sistēma, tādēļ Nemelo.lv jaunās Saeimas deputātiem vaicāja, kāda ir viņu attieksme. Plus arī vēlējāmies noskaidrot, kā deputāti paši sakopj vidi.

Jaunie deputāti depozītu sistēmu lielākoties atbalsta. Saskaņieši Ivans Ribakovs, Valērijs Agešins Jaunās Konservatīvās partijas deputāti Sandis Riekstiņš, Juris Jurašs un Tālis LInkaitis depozītu sistēmai saka skaidru jā. Tāpat kā Nacionālās apvienības deputāts Jānis Dombrava.

Pret iestājas Saskaņas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs, viņa kolēģis Jānis Ādamsons un ventspilnieks no ZZS Gundars Daudze.

KPV.LV deputāts Didzis Šmits domā, ka depozītu sistēmu atbalsta, bet vēl esot jālemj kā. Līdzīgi uzskata arī no Saskaņas saraksta ievēlētā neatkarīgā deputāte Jūlija Stepaņenko.

UN visbeidzot Juris Pūce no Attīstībai Par uzskata, ka depozītu sistēma jāievieš plašākā apjomā, attiecinot to uz visu iepakojumu ne tikai PET pudelēm.

Rezultāts – par depozītsistēmu 8 deputāti, pret trīs.

Visus aptaujātos deputātus uztrauc klimata izmaiņas. Ar diviem izņēmumiem – Aldis Gobzems un DIdzis Šmits par to neesot domājuši.

Visi aptaujātie apgalvo, ka kopj vidi. Jurašs un Riekstiņš to nepiemēslot. Kaut ko līdzīgu saka Pūce, kurš cenšoties iespējami maz patērēt piesārņojošus materiālus. Agešins, Dombrava un Stepaņenko piedalās talkās. Bondars, Ribakovs un Linkaitis šķirojot atkritumus, Daudze ravē savu Ventspils dārzu, bet Jānis Urbanovičs mazgājot tetrapakas no sulām.